Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Documentarul "Waiting for August" va avea parte de o proiecţie specială pentru nevăzători

Documentarul "Waiting for August" va avea parte de o proiecţie specială pentru nevăzători în cadrul Festivalului de film documentar One World Romania, sâmbătă, 21 martie, ora 16.00, la cinematograful Elvire Popesco din Bucureşti, bulevardul Dacia, nr. 77.

Lungmetrajul "Waiting for August", de Teodora Ana Mihai, a fost nominalizat la premiile decernate de Academia de Film Europeană (European Film Awards, EFA), la categoria "cel mai bun documentar", informează cineuropa.org.

Teodora Ana Mihai, care s-a născut în 1981, la Bucureşti, a emigrat în urmă cu 25 de ani din România în Belgia, ţara sa de adopţie. A studiat arta cinematografiei în Statele Unite ale Americii, la Sarah Lawrence College (New York). La întoarcerea în Belgia a realizat "Waiting for August", un documentar care a impresionat juriile a numeroase festivaluri din Europa, Australia şi America de Nord.

Filmul "Waiting for August" prezintă povestea Georgianei, o tânără în vârstă de 15 ani care locuieşte cu cei şase fraţi ai săi într-o locuinţă socială din Bacău. Mama lor, Liliana, a plecat la muncă în Torino şi se va întoarce în vară. În absenţa mamei, Georgiana devine capul familiei, perioada de adolescenţă fiind brusc încheiată.

https://www.youtube.com/watch?v=L4zttDjWHT4

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului