Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Prima seară de Festival, în cuvinte şi imagini

Emoţii, entuziasm şi momente de neuitat. Aşa am descrie, în doar câteva cuvinte, prima seară a Festivalului Naţional de Film pentru Nevăzători , care a strâns laolaltă iubitori de film de toate vârstele , veniţi din mai multe colţuri ale ţării.

Seara a început cu o conferinţă de presă, urmată de proiecţia peliculei ‘’Aferim’’.  Sala a fost plină iar întrebările care au urmat, în timpul sesiunii Q&A, păreau că nu se mai termină. Publicul a vrut să ştie detalii despre cum s-a turnat pelicula, care au fost scenele în care s-au folosit cascadori, pe ce criterii au fost selectaţi actorii, de câte ore de repetiţii a fost nevoie. Actorul Alexandru Bindea, interpretul  preotului din ‘’Aferim ‘’ şi invitatul special al serii, a răspuns tututor întrebărilor adresate de public şi a spus că este interesat să susţină pe viitor proiecte similare de accesibilizare a filmelor pentru nevăzători.  Seara s-a încheiat cu proiecţia ‘’Marţi, după Crăciun’’.  Abia aşteptăm şi următoarele evenimente.

Festivalul este organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, şi este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Partenerii evenimentului: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Institutul Cultural Francez, Libra Film Productions, Transilvania Film, Hi Film Productions, Parada Film, Micro Film, Mobra Film, Why Not Productions, Voodoo Films, Multi Media Est, Ager Film, ActorieDeFilm, DaKINO Production

Parteneri media: Televiziunea Română, Realitatea TV

Parteneri social media: Kooperativa 2.0, România Pozitivă, Ştiri ONG, Festivaluri Româneşti,

Think Outside the Box, minuni.ro, observatorul.ro

Sponsori: Club Rotary Varana Focșani, Casa de Vinuri Dimgex

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului