Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

A treia rundă de surprize la Festivalul Naţional de Film pentru Nevazatori

A treia seară a Festivalului Naţional de Film pentru Nevăzători s-a trăit la intensitate maximă. De această dată, spectatorii au primit "Medalia de onoare" şi au fost ţinuţi cu sufletul la gură "După dealuri". La final, două invitate surpriză au acordat autografe celor prezenţi.

A treia seară de festival a început cu filmul "Medalia de onoare", în interpretarea maestrului Victor Rebengiuc, în rol principal. De-a lungul filmului, personajul Ion Ion a purtat povara denunţului pe care îl făcuse la Securitate chiar împotriva fiului său, pentru ca acesta să nu poată emigra în Canada. Ca şi peliculele "Roxanne" sau "Poarta Albă", din cea de-a doua seară a Festivalului şi inspirate tot de întâmplări din regimul comunist, proiecţia "Medalia de onoare" a smuls ropote de aplauze la final.

A urmat "După dealuri", un film inspirat din realitate şi premiat la Cannes pentru scenariu şi interpretare. Povestea dramatică a Alinei, tânăra ajunsă la mânăstire pentru a-şi convinge cea mai bună prietenă, pe Voichiţa, să plece împreună cu ea în Germania, la muncă, a fost urmărită cu emoţii puternice de cei prezenţi. Filmul este, de fapt, ecranizarea cazului de la Mânăstirea Tanacu, unde o tânără a murit după ce preotul şi măicuţele au legat-o de o cruce şi, timp de mai multe zile, au "exorcizat-o".

Fără dar şi poate, surpriza serii a fost prezenţa celor două actriţe principale din film, Cristina Flutur şi Cosmina Stratan. Cele două protagoniste au rămas impresionate de ideea Festivalului şi au mărturisit că varianta accesibilizată a filmului a fost şi pentru ele o surpriză plăcută.

Emoţiile continuă şi în cadrul celei de-a patra seri a Festivalului Naţional de Film pentru Nevăzători, cu filmele "Despre oameni şi melci" şi "Love Building".

Festivalul este organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, şi este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Partenerii evenimentului: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Institutul Cultural Francez, Libra Film Productions, Transilvania Film, Hi Film Productions, Parada Film, Micro Film, Mobra Film, Why Not Productions, Voodoo Films, Multi Media Est, Ager Film, ActorieDeFilm, DaKINO Production. Parteneri media: Televiziunea Română, Realitatea TV.Parteneri social media: Kooperativa 2.0, România Pozitivă, Ştiri ONG, Festivaluri Româneşti,Think Outside the Box, minuni.ro, observatorul.ro. Sponsori: Club Rotary Varana Focșani, Casa de Vinuri Dimgex.

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului