Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Caravana Cinematografică a ajuns la Cluj

Două filme accesibilizate pentru persoanele cu deficiențe de vedere vor fi difuzate în zilele de 9 și 10 iunie în cadrul Caravanei Cinematografice care a poposit la Cluj.

Este vorba despre peliculele ‘’Poarta Albă’’, în regia lui Nicolae Mărgineanu, și ’’După dealuri’’, film regizat de Cristian Mungiu. Proiecțiile, organizate de Fundația Cartea Călătoare în parteneriat cu Departamentul de Psihopedagogie Specială, vor avea loc în incinta Facultății de Psihologie și Științe ale Educației Str. Sindicatelor, nr. 7, et. 1, Sala Al. Roșca.  Intrarea este liberă.

Filmele vor putea fi urmărite și de publicul larg. La intrarea în sală, persoanele cu deficienţe de vedere vor primi căşti prin intermediul cărora naratorul va furniza informaţiile relevante, necesare pentru înţelegerea filmului.

Programul este următorul:

  • marți, 9 iunie, de la ora 18, ‘’Poarta Albă’’,  regia Nicolae Mărgineanu
  • miercuri, 10 iunie, de la ora 18, ‘’După dealuri/ Beyond the Hills’’, regia Cristian Mungiu

Tot miercuri, după proiecția filmului, participanții vor putea participa la o discuție despre ”Ce este după dealuri?...” moderată de Conf. univ. dr. Adrian Rosan!

"Caravana Cinematografică este oganizată în cadrul Festivalului Național de Film pentru Nevăzători, proiect implementat de Fundația Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociația pentru promovarea filmului românesc, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România."

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului