Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Caravana cinematografică pentru nevăzători ajunge la Focşani

Fundaţia Cartea Călătoare, cu sprijinul Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” şi a Clubului Rotary Varana Focşani, aduce Caravana cinematografică pentru nevăzători la Focşani.

Duminică, 14 iunie 2015, ora 15.00, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, spectatorii au avut şansa să vadă sau să revadă o peliculă de excepţie. 

Pelicula a avut premiera la 19 mai 2012 la Festivalul Internațional de Film de la Cannes din 2012, unde Cristian Mungiu a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu. 
Cosmina Stratan și Cristina Flutur, care interpretează rolurile principale, au împărțit premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul aceluiași festival.
Filmul a reprezentat propunerea României la Oscar pentru cel mai bun film străin în 2013 și a ajuns pe lista scurtă, însă nu a fost unul dintre filmele nominalizate.

 „Nu am mai urmărit astfel de film și mi se pare extraordinar! Păi uitați! Am putut veni aici cu soția mea și n-a mai trebuit s-o tot întreb «acum ce face», «acum ce se întâmplă». Ea a văzut filmul pe ecran și eu l-am ascultat în căști și așa putem spune și noi că am reușit să mergem la cinema ca toți oamenii și să vedem un film împreună. Felicitări pentru modul în care au fost făcute descrierile audio, mulțumim organizatorilor și sperăm ca aceste evenimente să se întâmple măcar o dată pe lună aici, în Focșani”, a spus unul dintre nevăzătorii prezenți la proiecție. 

Pentru mai multe declaraţii vă recomandăm să citiţi următorul articol:

http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto--nevazatori-din-foc-ani-i-buzau-au-vizionat-filmul-accesibilizat-dupa-dealuri_2_3538703.html

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului