Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Caracava cinematografică ajunge tocmai la Baia Mare

La cererea publicului şi cu sprijinul Asociaţiei Nevăzătorilor din România - Filialele Baia Mare şi Satu Mare şi al Asociaţiei Team for Youth, Caravana cinematografică a ajuns pe 11 iulie la Baia Mare.

Sâmbătă, 11iulie, la Millennium Business Center Bussiness Center, Baia Mare, Str. Vasile Lucaciu nr. 4, spectatorii au avut şansa să (re)vadă două pelicule.

De la ora 15 a rulat filmul "Poarta albă", inspirat din cartea "Vărul Alexandru", de Adrian Oprescu. Filmul ne deschide uşile gulagului românesc, lagărul de muncă silnică de la Canalul Dunăre-Marea Neagră, din România anilor 1950. Tulburător, fără să ajungă melodramatic, cu câteva momente de umor şi un final optimist, prezintă într-un caleidoscop de situaţii viaţa de zi cu zi a deţinuţilor.

De la ora 17, a rulat filmul "Despre oameni şi melci", o dramă la care se râde. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.
George Petrescu, liderul de sindicat (soţul Anei, tatăl lui Viorel) trăieşte cu o sumă modică lunară, la fel ca toţi ceilalţi muncitori din oraş. Neputând să doarmă, într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plăteşte 50 dolari pentru fiecare donaţie. Aşa îi vine ideea nebunească de a salva fabrica şi locurile de muncă ale colegilor săi.

Sala a fost plină!

https://www.emaramures.ro/Stiri/115892/PREMIERA-Proiectii-de-film-speciale-pentru-nevazatori-la-Baia-Mare-

 

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului