Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Caravana cinematografică poposeşte la Târgu Mureş

A treia oprire a Caravanei este la Târgu Mureş, în 30 octombrie, ora 11:00, la Biblioteca Judeţeană Mureş, sediul fostului Hotel Parc, strada Primăriei, nr. 2.

Caravana cinematografică pentru nevăzători a pornit la drum zilele acestea, aducând filme din selecţia Festivalului Naţional de Film pentru Nevăzători, primul eveniment cinematografic din România destinat persoanelor cu deficienţe de vedere, organizat în Bucureşti, în perioada 15 - 19 mai.

A treia oprire este la Târgu Mureş, în 30 octombrie, ora 11:00, la Biblioteca Judeţeană Mureş, sediul fostului Hotel Parc, strada Primăriei, nr. 2.

De la ora 11:00, spectatorii vor avea ocazia să revadă filmul „Sunt o babă comunistă”, ecranizare după romanul omonim a lui Dan Lungu. Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

De la ora 13:00 spectatorii vor putea să revadă comedia „America, venim!”.  Plecaţi tocmai din micul Târgovişte cinci actori, regizorul, un băieţel şi ursul său imens de pluş traversează oceanul pentru a susţine un spectacol la New York. Nu totul merge conform planului şi actorii hotărăsc, pentru câţiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, tot român şi stabilit în SUA de ceva vreme, care le promite un turneu de amploare. Iau problemele lor sfârşit sau doar încep?

Proiecţia este organizată în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Mureş şi Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Mureş.

 Intrarea la proiecţii este liberă.

Caravana cinematografică pentru nevăzători este un proiect organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul îşi propune să promoveze şi să faciliteze accesul la cultura cinematografică românească, să promoveze filmele cu descriere audio în rândul comunităţii şi a industriei cinematografice. 

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului