Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Caravana cinematografică poposeşte la Bacău

În data de 05 noiembrie 2015, ora 13.00, Caravana poposeşte la Bacău. Proiecţiile vor avea loc la Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, Str. Libertăţii, nr. 1.

În data de 05 noiembrie 2015, ora 13.00, Caravana poposeşte la Bacău. Proiecţiile vor avea loc la Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, Str. Libertăţii, nr. 1.  

 

De la ora 13:00, spectatorii vor avea ocazia să revadă filmul „Despre oameni şi melci”, a cărui acţiune se petrece în anul 1992, la Câmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. George Petrescu, liderul de sindicat (soţul Anei, tatăl lui Viorel) trăieşte cu o sumă modică lunară, la fel ca toţi ceilalţi muncitori din oraş. Neputând să doarmă, într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plăteşte 50 dolari pentru fiecare donaţie. Aşa îi vine ideea nebunească de a salva fabrica şi locurile de muncă ale colegilor săi. Dacă 1000 dintre muncitori îşi vând sperma timp de o săptămână, ar putea strânge suficienţi bani pentru a salva fabrica de la faliment. Aşa, ar putea să dea din nou drumul la producţie şi toată lumea ar avea din nou de lucru.

 

De la ora 15:00, spectatorii vor putea să revadă filmul „Aferim!”, lungmetrajul pentru care Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, "Aferim!", este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

 

Proiecţia este organizată în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Interjudeţeană Bacău.

 

 Intrarea la proiecţii este liberă.

Caravana cinematografică pentru nevăzători este un proiect organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

Proiectul îşi propune să promoveze şi să faciliteze accesul la cultura cinematografică românească, să promoveze filmele cu descriere audio în rândul comunităţii şi a industriei cinematografice.

 

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului