Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Caravana cinematografică ajunge la Botoşani

În data de 06 noiembrie 2015, ora 12.00, Caravana poposeşte la Botoşani. Proiecţiile vor avea loc la Colegiul Naţional AT Laurian, Str. Nicolae Iorga, nr. 19, partenerul nostru în cadrul acestui eveniment.

În data de 06 noiembrie 2015, ora 12.00, Caravana poposeşte la Botoşani. Proiecţiile vor avea loc la Colegiul Naţional AT Laurian, Str. Nicolae Iorga, nr. 19, partenerul nostru în cadrul acestui eveniment.

 De la ora 12:00, spectatorii vor avea ocazia să revadă filmul „După dealuri”, premiat la Cannes pentru cel mai bun scenariu (Cristian Mungiu) şi cea mai bună interpretare, pentru cele două actriţe din rolurile principale. Filmul spune povestea a două fete ce au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina (Cristina Flutur) se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa (Cosmina Stratan), prietena ei din copilărie de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

 De la ora 14:30, spectatorii vor putea să revadă filmul „Poarta Albă”, inspirat din cartea Vărul Alexandru, de Adrian Oprescu. Adrian şi Ninel se numără printre deţinuţii înghesuiţi în vagoanele de marfă care tocmai au sosit într-unul din lagărele de muncă silnică de la Canalul Dunăre-Marea Neagră. În lagăr, periplul lor este dramatic. Printre cei condamnaţi alături de ei se găsesc profesori, avocaţi, poeţi, filozofi, ţărani, artişti, oameni de ştiinţă. Cu toţii îşi dau seama treptat că munca forţată la Canal nu are scopul construirii unei căi de transport între Dunăre şi Marea Neagră, ci crearea unui loc al suferinţei organizate unde cei indezirabili regimului comunist trebuie exterminaţi.

 Proiecţia este organizată în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Botoşani.  

Intrarea la proiecţii este liberă.

Caravana cinematografică pentru nevăzători este un proiect organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 Proiectul îşi propune să promoveze şi să faciliteze accesul la cultura cinematografică românească, să promoveze filmele cu descriere audio în rândul comunităţii şi a industriei cinematografice.

 

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului