Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Caravana cinematografică ajunge la Galaţi

În 7 noiembrie, ora 11:00, Caravana poposeşte la Galaţi, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, strada Gării, nr. 63-65.

 

În 7 noiembrie, ora 11:00, Caravana poposeşte la Galaţi, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, strada Gării, nr. 63-65.

De la ora 11:00, spectatorii vor avea ocazia să revadă filmul „Sunt o babă comunistă”, ecranizare după romanul omonim a lui Dan Lungu. Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

De la ora 13:00, spectatorii vor avea ocazia să revadă filmul „Poziţia copilului”, care a câştigat premiul Ursul de Aur  la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin în anul 2013, precum şi trofeul pentru cel mai bun film în cadrul Galei Gopo din anul 2014. Filmul vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Poziţia copilului este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Proiecţia este organizată în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filialele Interjudeţene Galaţi şi Brăila.

 Intrarea la proiecţii este liberă.

Caravana cinematografică pentru nevăzători este un proiect organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul îşi propune să promoveze şi să faciliteze accesul la cultura cinematografică românească, să promoveze filmele cu descriere audio în rândul comunităţii şi a industriei cinematografice.

 

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului