Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Ultima oprire a Caravanei cinematografice este la Timişoara

În 14 noiembrie, cu sprijinul Asociaţiei Nevăzătorilor din România – Filiala Timiş – Caraş Severin, Caravana poposeşte la Timişoara. Proiecţiile vor avea loc la AMBASADA, Sala mare, din strada Anton Seiller, nr. 2.

 

În 14 noiembrie, cu sprijinul Asociaţiei Nevăzătorilor din România – Filiala Timiş – Caraş Severin, Caravana poposeşte la Timişoara. Proiecţiile vor avea loc la AMBASADA, Sala mare, din strada Anton Seiller, nr. 2. 

.De la ora 12:00, spectatorii vor avea ocazia să revadă filmul „Medalia de onoare”. La 75 de ani, Ion îndură tăcerea grea a soţiei şi indiferenţa fiului său, în prezent stabilit în Canada, care încă îi poartă pică pentru că l-a denunţat la securitate ca să nu poată pleca din România. Într-o bună zi, Ion are surpriza să primească o medalie de onoare din partea Ministerului Apărării Naţionale. Să fi săvârşit oare fapte eroice în cel de-al doilea război mondial? Nu îşi poate aminti foarte clar, dar această medalie îi oferă şansa nesperată de a recâştiga respectul familiei sale. Şi se va strădui din toate puterile, îndurând supliciul până la capăt.

De la ora 14:30, spectatorii vor avea ocazia să revadă filmul „Sunt o babă comunistă”, ecranizare după romanul omonim a lui Dan Lungu. Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Intrarea la proiecţii este liberă.

Caravana cinematografică pentru nevăzători este un proiect organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul îşi propune să promoveze şi să faciliteze accesul la cultura cinematografică românească, să promoveze filmele cu descriere audio în rândul comunităţii şi a industriei cinematografice.

 

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului