Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Echipa festivalului

Gabriela Dima - Manager festival

Coordonator programe al Fundaţiei Cartea Călătoare încă din anul 2007. În prezent, manager al proiectului „Festivalul Naţional de Film pentru Nevăzători”. În perioada 2013 – 2014 a coordonat proiectul „Caravana cinematografică pentru nevăzători” în cadrul căruia au fost organizate proiecţii speciale ale filmelor cu descriere audio în 20 de oraşe din ţară. A accesibilizat primul film pentru nevăzători în anul 2007 şi de atunci, cu fiecare film s-a apropiat de marele vis: primul festival de film pentru nevăzători din România. În anul 2009 a organizat prima proiecţie a unui film cu descriere audio în cinematograf, în cadrul Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Mihai Chirilov - Consultant artistic

Cunoscut critic de film, director artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) încă de la prima ediţie, din anul 2002. Director artistic al Festivalului Filmului Românesc Making Waves din New York, organizat de Romanian Film Initiative. A realizat sezoane de film românesc în străinătate (cel mai notabil fiind cel din 2011, de la Jacob Burns Film Center din Pleasantville, NY) și a co-organizat retrospectiva integrală a operei lui Lucian Pintilie de la MoMA, din 2012. A colaborat cu numeroase publicaţii şi a fost redactor-șef al publicației AperiTIFF în engleză, dedicată actualității filmului românesc și produsă de ICR. Este co-autorul volumului Lars von Trier: filmele, femeile, fantomele / Lars von Trier: The Films, the Women, the Ghosts, alături de criticul de film Alex Leo Şerban, și a contribuit la volumul colectiv De la tovarășul Ceaușescu la Domnul Lăzărescu, apărut în 2011 la Editura Polirom. A tradus în limba română trei romane semnate Chuck Palahniuk - Sufocare / Choke, Jurnal / Diary și Snuff. A făcut parte din juriul unor festivaluri de film internationale de prestigiu precum cele din Hong Kong, Karlovy Vary, Berlin, Goteborg, Chicago, San Francisco, Palm Springs şi Moscova. În 2013, a supervizat producția setului DVD Pintilie Cineast, curpinzînd integrala creației cinematografice a regizorului român.

Gabriela Tatu - Asistent manager

S-a alăturat echipei Fundaţiei Cartea Călătoare în anul 2012, iar din anul 2013 coordonează Caravana cinematografică pentru nevăzători: planifică proiecţiile în cinematografe, verifică condiţiile tehnice necesare pentru difuzarea filmelor cu descrire audio, verifică calitatea filmelor ce urmează a fi difuzate.

Mircea Bucur - Consultant accesibilizare

Preşedinte şi fondator al Fundaţiei Cartea Călătoare, de profesie informatician. Experienţă de peste 27 de ani în accesibilizarea informaţiei pentru persoanele cu deficienţe de vedere, grup de persoane din care face şi el parte de la vârsta de 20 ani, când şi-a pierdut complet vederea. În anul 1997 a iniţiat primele cursuri de utilizare a computerului pentru nevăzători. În anul 2005, a realizat primul film accesibilizat în România pentru nevăzători, filmul „Ray” câştigător al premiului Oscar la secţiunea cel mai bun film în anul 2004. În anul 2008 a introdus standardul internaţional Daisy de accesibilizare a cărţilor pentru nevăzători, care permite lectura selectivă.

Laura Breană - Lector

Lector la Fundaţia Cartea Călătoare din anul 2007, Laura este vocea care ,,povesteşte,, filmele. A contribuit la accesibilizarea filmelor din Caravana cinematografică pentru nevăzători şi a celor prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Una dintre cele mai constante prezenţe din studioul de înregistrări al Fundaţiei Cartea Călătoare de la Focşani, vocea sa a încântat în ultimii 10 ani sute de persoane cu deficienţe de vedere.

Alina Anghel - Responsabil PR

Responsabil PR al „Festivalul Naţional de Film pentru Nevăzători”. Cu o experienţă în mass-media de peste 10 ani, Alina a fost cucerită pe loc de ideea Festivalului şi este sigură că acesta va deveni tradiţie. Alina este responsabilă de tot ceea ce înseamnă comunicarea despre eveniment şi este persoana de legătură în relaţia cu presa.

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului